Printlogga

Varumärket Duni

”Vi stärker varumärket med människor, mat och dryck”

– Duni är ett starkt och välkänt varumärke som det går bra för. Från en redan stabil plattform ska vi nu bygga vidare och utveckla våra värden och vårt erbjudande till våra kunder.

Det säger Dunis marknads- och kommunikationsdirektör Tina Andersson.

– Ingen kan ha undgått att notera det ökade intresset för mat och matlagning de senaste åren. Kockar åtnjuter rockstjärnestatus. Nya länders kök ger nya vanor. Nya restaurangkoncept avlöser gamla. Gourmetmat säljs på gatan. Kort sagt, det händer mycket, det sker snabbt och intrycken från marknaden är både många och inspirerande. För Dunis del handlar det nu om att ännu tydligare koppla varumärket till inredning, mat, dryck, människor och gemenskapen runt ett dukat bord.

– Aldrig har det varit viktigare att tänka utifrån kundens perspektiv. För en restaurang eller ett hotell är hela inredningen viktig. Det dukade bordet är en inspirerande del i den helhet våra kunder erbjuder sina gäster. Dunis produkter är en del i inredningen. Vi ska därför utveckla vårt sätt att stödja och inspirera krögares och restauratörers strävan att framhäva och understryka sina inredningskoncept.

Huvudsponsor av Bocuse d’Or 2014

För Duni handlar 2014 mycket om att komma närmare mat, dryck, människor och gemenskap. Duni är bland annat en av huvudsponsorerna till Bocuse d’Or som hålls i Stockholm i maj. Tävlingen ses som ett EM i matlagning, med kockar från 20 länder på plats. Bocuse d’Or arrangeras samma helg som Gastro Nord och leder fram till VM-finalen i Lyon 2015.

– Bocuse d’Or matchar väl våra ambitioner att vitalisera Dunis varumärkesprofil kring mat- och inredning och kan användas av hela Dunis internationella organisation.

Tina Andersson tycker att det specialdesignade sortimentet Designs for Duni® är ett bra exempel på Dunis förmåga att designmässigt skapa något utöver det vanliga. Designs for Duni® är ett tydligt koncept där kända designers skapar produktsortiment som sticker ut. Med konceptet klättrar Duni framgångsrikt uppåt i värdekedjan och laddar samtidigt varumärket med moderna värden.

Under 2013 har Duni också lanserat ett antal spännande, innovativa produkter, berättar Tina. Ett exempel är en rund pizzakartong av bagasse, ett resurseffektivt material med stark miljöprofil, utvecklad i nära samarbete med en av våra kunder.

– Jag tror på ett utökat samarbete med våra kunder, avslutar Tina. Det finns så mycket kunskap, erfarenhet, vilja och spännande nya tankar i restaurang- och hotellbranschen. Att lyssna på och ta till oss den är nyckeln till fortsatt framgångsrik utveckling av varumärket Duni. 

95 % av HoReCa-kunderna i norra och centrala Europa väljer Dunis servetter

Varumärket Duni är trovärdigt och attraktivt och anses vara det ledande varumärket inom engångsdukar och servetter inom den nord- och centraleuropeiska HoReCa-marknaden*.

Majoriteten av Dunis kunder väljer varumärket för dess starka association till kvalitet och det stora utbudet av färger*.

Varumärket Duni är ”the preferred brand” inom servetter (95%) och engångsdukar (83%) (Duni hamnar här före varumärken som Kimberly Clark, SCA och Georgia Pacific inom den nord- och centraleuropeiska HoReCa-
marknaden)**.

Källor:
*Duni Image Survey, april 2013 via BTG med 450 HORECA-kunder i F, DE, SE.
**Kunde Survey, 2007, 1340 HORECA kunder i DE, NL, F, NO.

 

Innehåll

Jag tror på ett utökat samarbete med våra kunder. Det finns så mycket kunskap, erfarenhet, vilja och spännande nya tankar i restaurang- och hotellbranschen, säger Tina Andersson, marknads- och kommunikationsdirektör på Duni.

 

Här kan man lägga lite text.

Denna text ska till höger